Ruský tenista Davydenko skončil kariéru

NETKY.SK • 16 Október 2014, 12:06 • 2 min
Ruský tenista Davydenko skončil kariéru

MOSKVA - Kariéra ruského tenistu Nikolaja Davydenka sa skončila.

slovakia

left justify in out

Oznámil to na štvrtkovej tlačovej besede počas spoločného turnaja ATP mužov a WTA žien pod názvom Kremeľský pohár v hale Olympijský štadión v Moskve. 

 

"Nemôžem sa sťažovať, že som sa nikdy nepresadil na grandslamovej úrovni a nestal som sa svetovou jednotkou," citovala internetová stránka Asociácie tenisových profesionálov (ATP) Davydenka, ktorý dodal: "Žiaľ, už niekoľko rokov ma sužovali zdravotné problémy. Ťažko mi o tom hovoriť. Uvažoval som, kedy ohlásiť zavŕšenie aktívnej činnosti. Robím to oficiálne teraz, hoci rozhodnutie vnútorne padlo už v júni po Roland Garros." 

Tridsaťtriročný Davydenko je niekdajším tretím hráčom svetového rebríčka. Na konte má 21 singlových titulov vrátane trofeje z koncosezónneho šampionátu ATP World Tour Finals 2009. V roku 2006 sa podieľal na zisku Davisovho pohára. 

 

Rodák z ukrajinského Severodonecka Davydenko momentálne figuruje na 244. pozícii v renkingu. Naposledy hral v máji na spomenutom parížskom antukovom grandslamovom Roland Garros, v 1. kole nezískal ani set proti Holanďanovi Robinovi Haasemu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies