Ruský televízny štáb sa znova ocitol pod paľbou ukrajinských síl

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 10:47 • 2 min
Ruský televízny štáb sa znova ocitol pod paľbou ukrajinských síl

MOSKVA - Štáb ruskej televízie Rossija sa v nedeľu podvečer v oblasti Jasynuvata na východe Ukrajiny dostal pod paľbu prichádzajúcu z pozícií vládnych síl. Informovali o tom dnes ruské tlačové agentúry i web Vesti.ru.

slovakia

left justify in out

Incident, ktorý sa zaobišiel bez obetí a zranených, potvrdili samotní novinári i "ministerstvo obrany" neuznanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR).


Spravodajca televízie Rossija Stanislav Nazarov pre agentúru RIA Novosti uviedol, že ukrajinské sily spustili paľbu z mínometov s kalibrom "nie menej ako 82 milimetrov", granátometov a ručných strelných zbraní. Paľba prichádzala z opevneného palebného postu v blízkosti obce Avdijivka.


Podľa portálu Vesti.ru k obetiam na životoch nedošlo vďaka proruským povstalcom, ktorí novinárov sprevádzali a počas útoku ich kryli a vyviedli z nebezpečnej zóny.


RIA Novosti pripomenula, že od začiatku bojov v Donbase v apríli 2014 sa pod paľbou zo strany ukrajinských síl ocitlo viacero novinárov. O život prišli štyria: spravodajca programu Vesti Igor Korneľuk, kameraman Anton Vološin, fotograf agentúry Russia Today Andrej Stenin a kameraman Prvého kanálu Anatolij Kľan.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies