Ruský súd zamietol Navaľného žiadosť o zrušenie výsledkov volieb primátora

NETKY.SK • 21 September 2013, 06:40 • 2 min
Ruský súd zamietol Navaľného žiadosť o zrušenie výsledkov volieb primátora

MOSKVA - Moskovský súd zamietol dnes žiadosť opozičného lídra Alexeja Navaľného, aby vyhlásil voľby primátora Moskvy za neplatné.

slovakia

left justify in out

Navaľnyj sa obrátil na moskovský mestský súd so žiadosťou, aby zrušil rozhodnutie mestskej volebnej komisie, ktorá vyhlásila za víťaza volieb Sergeja Sobianina.

Podľa oficiálnych výsledkov dostal Sobianin 51,37 percenta hlasov, čo je tesne nad 50 percentným prahom. Vďaka tomuto výsledku sa vyhol druhému kolu volieb, kde by sa v priamom súboji stretol s Navaľným, ktorý získal 27,24 percenta hlasov.

Navaľnyj tvrdí, že voľby boli zmanipulované a že Sobianin dostal menej ako 50 percent hlasov. Moskovský mestský súd odôvodnil svoje rozhodnutie tým, že keby voľby vyhlásil za neplatné, znamenalo by to neprimerané porušenie práv voličov. Navaľného obhajca Nikolaj Kuznecov dnes na sociálnej sieti Twitter napísal, že sa proti rozhodnutiu súdu odvolá. Navaľného, bojovníka proti korupcii, z ktorého sa stal líder opozície, uznal v júli súd vinným zo sprenevery a odsúdil na päť rokov väzenia. O deň neskôr ho prepustili na kauciu. Podľa Navaľného boli obvinenia v jeho prípade politicky motivované. Dnes na Twitteri napísal, že odvolacie konanie vo veci sprenevery bolo vytýčené na 9. októbra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies