Ruský súd vynesie rozsudok nad Savčenkovou už 21. a 22. marca

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 11:35 • 2 min
Ruský súd vynesie rozsudok nad Savčenkovou už 21. a 22. marca

DONECK - Rozsudok v procese s ukrajinskou pilotkou Nadijou Savčenkovou obvinenou zo spoluúčasti na smrti dvoch ruských novinárov bude vynesený na pojednávaní v dňoch 21. a 22. marca.

slovakia

left justify in out

Oznámil to dnes predseda poroty súdu, ktorý zasadá v Donecku v Rostovskej oblasti na juhu Ruska. Savčenková je súdom v Donecku v Rostovskej oblasti na juhu Ruska obvinená z toho, že ako príslušníčka provládneho pluku Ajdar pôsobiaceho v Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny vlani 17. júna naviedla mínometné strely na skupinu civilistov, medzi ktorými bola aj trojica ruských občanov. Útok, ktorý si vyžiadal životy dvoch ruských novinárov - Igora Korneľuka a Antona Vološina -, vyvolal v Rusku veľké pobúrenie.


Štátny žalobca v procese žiada pre Savčenkovú 23 rokov väzenia. Savčenková svoju vinu odmieta. Ukrajinské vedenie tvrdí, že Savčenkovú do Ruska uniesli a mala by sa s ňou zaobchádzať ako s vojnovým zajatcom. Uplynulý štvrtok po tom, ako sudca odročil pojednávanie na 9. marca a neumožnil jej vystúpiť so záverečnou rečou, vyhlásila hladovku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies