Ruský súd vymeral spoločnosti Google pokutu za zverejňovanie obsahu o Ukrajine

NETKY.SK • 21 Apríl 2022, 13:16 • 2 min
Ruský súd vymeral spoločnosti Google pokutu za zverejňovanie obsahu o Ukrajine

MOSKVA – Súd v Rusku udelil vo štvrtok spoločnosti Google niekoľko pokút za to, že neodstránila „falošné“ informácie o vojne na Ukrajine a „sporné“ videá na platforme YouTube. TASR správu prevzala od agentúr AFP a Reuters, ktoré sa odvolali na ruské štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Súd v Moskve nariadil americkému technologickému gigantu zaplatiť celkovo 11 miliónov rubľov (127 000 eur) za ignorovanie nariadení ruského regulátora médií odstrániť príspevky o údajných ťažkých ruských stratách na Ukrajine. Jedno zo zmienených videí napríklad ukazovalo údajný telefonický rozhovor medzi ruskými vojakmi a ich príbuznými doma, v ktorom sa vojaci sťažovali na početné straty vo svojich radoch, informovali ruské štátne tlačové agentúry.

 

img

 

Spoločnosť Google, ktorá je dcérskou firmou americkej spoločnosti Alphabet, na žiadosť o vyjadrenie bezprostredne nereagovala. Rusko obmedzuje prístup k čoraz väčšiemu počtu nezávislých médií, pričom zablokovalo už aj prístup na sociálne siete Facebook, Twitter a Instagram. Tie sú však v Rusku stále dostupné prostredníctvom služieb VPN, ktoré dokážu obísť internetové obmedzenia uložené ruskou vládou. Väčšina Rusov čerpá informácie zo správ štátnej televízie a iných vládou kontrolovaných médií, ktoré sa riadia prísnymi pravidlami pri informovaní o vojne na Ukrajine, približuje AFP.

 

Možno vás zaujme: OSN ocenila britského prírodovedca Attenborougha za celoživotný prínos



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies