Ruský súd priznal firme Sistema odškodnenie

NETKY.SK • 17 Február 2015, 08:41 • 2 min
Ruský súd priznal firme Sistema odškodnenie

MOSKVA - Moskovský arbitrážny súd rozhodol, že v súvislosti so spoločnosťou Bašnefť utrpela spoločnosť Sistema škody vyčíslené na 70,7 mld. ruských rubľov (RUB).

slovakia

left justify in out

Podľa súdu by mala škody uhradiť spoločnosť Ural-Invest, ktorá v roku 2009 predala spoločnosti Sistema približne 70 % akcií firmy Bašnefť. Sistema za tieto akcie zaplatila 2,5 mld. USD. Informovala o tom agentúra RIA, podľa ktorej sa chce spoločnosť Ural-Invest odvolať.

 

V minulom roku spoločnosť Sistema musela previesť svoj podiel vo firme Bašnefť na štát. Vyplynulo to z rozhodnutia súdu, podľa ktorého bola predchádzajúca privatizácia firmy Bašnefť protiprávna. Ruský miliardár Vladimir Jevtušenkov bol v minulom roku v domácom väzení, keďže čelil obvineniam z prania špinavých peňazí v súvislosti s akvizíciou akcií spoločnosti Bašnefť. V decembri sa z väzby dostal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies