Ruský súd potvrdil Navaľnému podmienečný trest

NETKY.SK • 17 Február 2015, 17:12 • 2 min
Ruský súd potvrdil Navaľnému podmienečný trest

MOSKVA - Ruský odvolací súd potvrdil v utorok podmienečný trest v dĺžke tri a pol roka pre opozičného lídra Alekseja Navaľného za spreneveru voči francúzskej kozmetickej firme Yves Rocher.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra pre neho žiadala až desaťročný trest odňatia slobody. Navaľný bol pôvodne odsúdený na tri a pol roka podmienečne a dostal pokutu vo výške 500 000 rubľov (necelých 7000 eur). Prokuratúra sa proti tomuto rozsudku odvolala a žiadala prísnejší trest. Odvolací súd okrem potvrdenia pôvodného verdiktu zrušil udelenú pokutu. Navaľného brata Olega poslal súd v decembri za tie isté obvinenia na 3,5 roka do väzenia, pričom odvolací súd tento trest taktiež potvrdil.

Navaľný je v prísnom domácom väzení už takmer desať mesiacov. Popredného kritika politiky Kremľa známeho predovšetkým odhaľovaním korupcie vo vládnych kruhoch ešte v júli minulého roka usvedčili aj zo sprenevery v úrade gubernátora Kirovskej oblasti, kde pôsobil ako poradca. Pôvodný trest v podobe päťročného pobytu vo väzení mu neskôr zmenili na podmienečný. V apríli ho súd v Moskve uznal vinným z ohovárania a udelil mu pokutu vo výške 300-tisíc rubľov (asi šesťtisíc eur). Procesy proti Navaľnému považuje opozícia za súčasť kampane na jej potlačenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies