Ruský súd ponechal ukrajinskú pilotku Savčenkovú za mrežami

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 16:39 • 2 min
Ruský súd ponechal ukrajinskú pilotku Savčenkovú za mrežami

MOSKVA - Ruský súd odmietol žiadosť na prepustenie ukrajinskej pilotky, ktorá drží v ruskom väzení, kam ju po zajatí previezli ukrajinskí proruskí separatisti, od polovice decembra hladovku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prípad Nadeždy Savčenkovej púta v posledných týždňoch veľkú pozornosť pre zhoršovanie jej zdravia. Savčenková je v ruskom väzení od júna pre obvinenie z poskytnutia informácií na smrteľný útok, pri ktorom zahynuli dvaja ruskí novinári informujúci o konflikte na východe Ukrajiny. Na jeseň 2014 Savčenkovú zvolili za poslankyňu ukrajinského parlamentu. Žiadosť na jej prepustenie bola odôvodnená jej účasťou na zasadnutí Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE). V utorok šéfka PZ RE Anne Brasseurová povedala, že "čas na záchranu života Savčenkovej sa kráti".

 

Koncom januára šéf ruskej delegácie v PZ RE uviedol, že Rusko pozastaví svoju činnosť v tomto orgáne po tom, ako Moskva stratila právo hlasovať. PZ RE odhlasovalo obnovenie sankcií proti Rusku pre konflikt vo východnej Ukrajine, ktorých súčasťou je odobratie hlasovacieho práva. Ruská delegácia následne opustila PZ RE a nebude sa do konca roka zúčastňovať na jeho zasadnutiach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies