Ruský stíhací bombardér havaroval pri štarte v Sýrii, vyhasli ľudské životy

NETKY.SK • 10 Október 2017, 13:07 • 2 min
Ruský stíhací bombardér havaroval pri štarte v Sýrii, vyhasli ľudské životy

MOSKVA - Ruské ministerstvo obrany informovalo dnes o havárii stíhacieho bombardéra typu Su-24, ku ktorej došlo pri štarte na leteckej základni v Sýrii. Incident neprežili dvaja členovia posádky.

slovakia

left justify in out

Bojové lietadlo sa zošmyklo dnes z dráhy pri vzlietaní zo základne Humajmím. Podľa vyhlásenia rezortu obrany, ktoré citovala agentúra AP, mohlo ísť o poruchu technického charakteru.

 

Ruská armáda sa zapája do občianskej vojny v Sýrii od septembra 2015 na žiadosť tamojšieho prezidenta Bašára Asada, pričom je v spojenectve práve s Asadovými ozbrojenými silami.

 

Ruské bojové lietadlá realizovali v uplynulých týždňoch mohutné nálety na pozície džihádistickej skupiny Islamský štát (IS) vo východnej Sýrii. Ciele IS bombarduje ruská armáda aj na severe Sýrie.

 

Základňa Humajmím sa nachádza 25 kilometrov južne od mesta Lázikíja v rovnomennej provincii. V Damasku bol 18. januára 2017 podpísaný protokol k dohode medzi Ruskom a Sýriou o rozmiestnení ruských leteckých síl. Podľa tohto dokumentu môže Moskva 49 rokov bezplatne využívať časť základne Humajmím.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies