Ruský šachista Kasparov dostal dvojročný dištanc od FIDE

NETKY.SK • 21 Október 2015, 17:10 • 2 min
Ruský šachista Kasparov dostal dvojročný dištanc od FIDE

BRATISLAVA - Ruský bývalý majster sveta v šachu Garry Kasparov a singapurský funkcionár v tomto odvetví Ignatius Leong dostali od etickej komisie Medzinárodnej šachovej federácie (FIDE) dištanc na dva roky.

slovakia

left justify in out

Už v septembri Kasparova a niekdajšieho generálneho sekretára spomenutej organizácie Leonga uznali počas 86. kongresu FIDE v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch za vinných z porušenia paragrafu 2.1 etického kódexu, ktorý hovorí o ovplyvňovaní výsledkov zápasov alebo volieb. Trest im stanovili teraz. FIDE skonštatovala, že Kasparov sa v auguste 2013 dohodol s Leongom na zriadení "krycieho" nového podporného fondu pre Áziu v hodnote 500 000 USD výmenou za hlasy vo voľbe nového šéfa organizácie začiatkom roka 2014.

"U nás v Rusku som si zvykol na vykonštruované obvinenia pred bábkovými tribunálmi a toto rozhodnutie má rovnako malú vážnosť a dôveryhodnosť. Byť obvinený z korupcie šéfom FIDE Kirsanom Iliumžinovom je ako byť obvinený zo zahraničnej agresie Vladimirom Putinom!" citoval Kasparova portál Chess.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona