Ruský rubeľ opäť prudko oslabil

NETKY.SK • 4 December 2014, 12:20 • 2 min
Ruský rubeľ opäť prudko oslabil

MOSKVA - Ruský rubeľ vo štvrtok prudko oslabil. Reagoval tak na prejav prezidenta Ruska Vladimira Putina, ktorý v úvode svojej správy o stave krajiny zopakoval ostrú kritiku Západu a obvinil ho z krízy na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Do 9:25 GMT rubeľ oproti doláru klesol o 0,6 % na 53,52 RUB/USD a o 0,3 % voči euru na 65,88 RUB/EUR.

Krátko predtým rubeľ rástol, keďže centrálna banka krajiny uviedla, že je pripravená brániť národnú menu. Centrálna banka zverejnila vyhlásenie, v ktorom uviedla, že výmenný kurz rubľa sa "výrazne odchýlil od základnej úrovne". Zároveň zopakovala svoju pripravenosť intervenovať na trhu. Banka okrem toho oznámila, že znížila úrokovú repo sadzbu pre svoje nové pôžičky komerčným bankám v zahraničných menách na úroveň sadzby na londýnskom medzibankovom trhu (LIBOR) plus 0,5 % z úrovne LIBOR plus 2 %. 

 

Ruská centrálna banka obnovila intervencie na devízovom trhu tento týždeň a v pondelok predala devízy v hodnote 700 mil. USD. Obchodníci uviedli, že banka v podobnom rozsahu intervenovala aj v stredu. Centrálna banka zverejňuje informácie o intervenciách dva dni po ich realizácii. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies