Ruský prezident Vladimir Putin požiadal od Spojených štátov oficiálne dokumenty o "ruskom prípade"

NETKY.SK • 5 Marec 2018, 16:00 • 2 min
Ruský prezident Vladimir Putin požiadal od Spojených štátov oficiálne dokumenty o "ruskom prípade"

WASHINGTON - Úrady USA, ktoré obvinili 13 rusov zo zasahovania do amerických volieb, musia poskytnúť oficiálne dokumenty, namiesto "výkrikov v Kongrese", vyhlásil prezident Ruska Vladimir Putin v rozhovore pre TV kanál NBC.

slovakia

left justify in out

"Musím najprv vidieť čo oni urobili. Dajte nám materiály. Dajte nám informácie. Pri všetkej úcte k Vám osobne, pri všetkej úcte ku Kongresu, musíte mať ľudí s právnickými diplomami. Sto percent musia byť u vás takí ľudia," povedal Putin.

 

Na poznámku novinárky Megan Kelly, že ona má právnicky titul, Putin vysvetlil: "Ľudia, ktorí sú dobre vzdelaní musia pochopiť, že my v Rusku nemôžeme stíhať tých, ktorí neporušili zákony našej krajiny. Musíte pochopiť, že sa vyžaduje oficiálna žiadosť generálneho prokurátora Ruskej federácie. Dajte nám dokument, oficiálnu žiadosť".

     

"Toto musí prechádzať oficiálnymi kanálmi a nie prostredníctvom tlače a výkrikov v Kongrese USA," zdôraznil Ruský prezident.

     

Osobitný prokurátor USA Robert Müller predtým obvinil 13 ruských občanov, medzi nimi Jevgenij Prigozhin a zamestnanci Internet Research Agency, ako aj tri právnické osoby, v snahách zasahovať do volieb v Spojených štátoch, zatiaľ čo žiadny dôkaz ich viny nebol poskytnutý.

     

V Moskve opakovane popierali obvinenia zo zasahovania do volieb v USA a tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov ich označil za "absolútne nepodložené".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona