Ruský prezident Putin telefonoval s rakúskym kancelárom Faymannom

NETKY.SK • 9 December 2014, 18:46 • 2 min
Ruský prezident Putin telefonoval s rakúskym kancelárom Faymannom

MOSKVA/VIEDEŇ - Telefonický rozhovor absolvovali dnes ruský prezident Vladimir Putin a rakúsky kancelár Werner Faymann. Obaja štátnici si podľa dvojvetového tlačového komuniké vymenili názory na spoluprácu v energetike, osobitne na projekt plynovodu Južný prúd (South Stream).

slovakia

left justify in out

O telefonáte informovala dnes na svojej webovej stránke prezidentská administratíva v Moskve i rakúske médiá.
     

Putin minulý týždeň počas návštevy Turecka nečakane oznámil, že Rusko plynovod Južný prúd, ktorý mal viesť cez Čierne more, Bulharsko, Srbsko a Maďarsko aj do Rakúska, už nebude podporovať kvôli "nepriateľskému postoju" Európskej únie. Kremeľ mal výhrady voči EÚ hlavne kvôli Bulharsku, ktoré na žiadosť Bruselu pozastavilo výstavbu plynovodu realizovaného ruskou stranou.
     

Rakúsky koncern OMV a ruský Gazprom podpísali vlani v júni počas návštevy prezidenta Vladimira Putina v Rakúsku dohodu o rakúskom úseku plynovodu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies