Ruský prezident Putin sa vo Francúzsku stretne s nemeckou kancelárkou Merkelovou

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 15:20 • 2 min
Ruský prezident Putin sa vo Francúzsku stretne s nemeckou kancelárkou Merkelovou

SOČI - Ruský prezident Vladimir Putin sa stretne s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou vo Francúzsku počas ich návštevy krajiny pri príležitosti osláv 70. výročia vylodenia spojencov v Normandii v druhej svetovej vojne.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom zahraničnopolitický poradca ruského prezidenta Jurij Ušakov.
     

Stretnutie Putina s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom, ktorý ruského lídra na oslavy do Francúzska pozval, ako aj s britským premiérom Davidom Cameronom už predtým Kremeľ potvrdil.
     

Ušakov však podľa agentúry Reuters zároveň upozornil, že nie je plánovaná schôdzka Putina s americkým prezidentom Barackom Obamom, ktorý do Francúzska na oslavy taktiež pricestuje.
     

Kremeľ v samostatnom vyhlásení uviedol, že Putin a Merkelová dnes v telefonickom rozhovore vyzvali na prijatie koordinovaných krokov na zastavenie krízy na Ukrajine a hovorili spolu aj o rokovaniach medzi Ruskom, Ukrajinou a Európskou úniou o podmienkach dodávok ruského plynu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies