Ruský prezident Putin priletel na návštevu Budapešti s vyše hodinovým meškaním

NETKY.SK • 17 Február 2015, 15:50 • 2 min
Ruský prezident Putin priletel na návštevu Budapešti s vyše hodinovým meškaním

BUDAPEŠŤ - Ruský prezident Vladimir Putin pricestoval dnes na pracovnú návštevu Budapešti, kde sa stretne s premiérom Viktorom Orbánom aj prezidentom Jánosom Áderom.

slovakia

left justify in out

Vládny špeciál pristál na Medzinárodnom letisku Ferenca Liszta s vyše hodinovým meškaním.
     

Hlavu ruského štátu na jeho prvej návšteve Európy v roku 2015 sprevádza početná delegácia, v ktorej je aj minister zahraničných vecí Sergej Lavrov a šesť ďalších ministrov ruského kabinetu, ale aj predstavitelia hospodárskeho života, medzi nimi generálny riaditeľ Gazpromu Alexej Miller. 
     

Ruský prezident v úvode návštevy položí veniec na Námestí hrdinov a na Národnom cintoríne na Kerepesskej ceste na obnovenú parcelu sovietskych vojakov za účasti výhradne ruských novinárov. Parcelu s rozlohou 1,5 hektára, kde je pochovaných 7280 z celkového počtu približne 200.000 sovietskych vojakov padlých v Maďarsku, obnovovali dva roky z ruských finančných zdrojov.
     

Po kladení vencov bude Putin rokovať s predsedom maďarskej vlády Viktorom Orbánom, s ktorým podpíše niekoľko dohôd. Na záver krátkej pracovnej návštevy prijme večer Putina maďarský prezident János Áder.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies