Ruský prezident Putin pricestoval do Vladivostoku na summit APEC

NETKY.SK • 6 September 2012, 06:48 • 2 min
Ruský prezident Putin pricestoval do Vladivostoku na summit APEC

Ruský prezident Putin pricestoval do Vladivostoku na summit APEC - Politika Ruský prezident Vladimir Putin pricestoval do mesta Vladivostok na ruskom Ďalekom východe, kde sa v dňoch 7. 9.

slovakia

left justify in out

imgRuský prezident Vladimir Putin pricestoval do mesta Vladivostok na ruskom Ďalekom východe, kde sa v dňoch 7.-9. septembra zúčastní summitu krajín Rady pre ekonomickú spoluprácu Ázie a Tichomoria (APEC). Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti.
      Ako uviedol poradca ruského prezidenta Jurij Ušakov, Vladimir Putin sa účastníkom dlho očakávaného podujatia prihovorí v piatok.
      Na obchodnom summite prisľúbilo účasť vyše 500 popredných firiem z regiónu tichomorského okraja. Oficiálna časť summitu sa koná v dňoch 8.-9. septembra.
      Takmer všetky členské štáty krajín APEC budú na summite zastúpené na najvyššej úrovni svojich predstaviteľov. Spojené štáty bude zastupovať šéfka diplomacie Hillary Clintonová. Prezident Barack Obama sa pre zaneprázdnenosť straníckym nominačným zjazdom podujatia vo Vladivostoku nezúčastní.
      Rusko si za prioritu svojho predsedníctva v organizácii APEC stanovilo liberalizáciu obchodného styku a investícií, regionálnu hospodársku integráciu, posilnenie potravinovej bezpečnosti, vytvorenie spoľahlivých dopravných a logistických systémov.
      Výsledkom summitu by malo byť prijatie spoločnej deklarácie.
      Putin by mal absolvovať množstvo bilaterálnych schôdzok s predstaviteľmi vlád členských štátov APEC.
      Fórum APEC má 21 členských krajín a kladie za cieľ vytvoriť spoločný trh a prispieť tak ku globálnemu hospodárskemu rastu v tichomorskej oblasti. Členské krajiny by mali postupne znižovať a rušiť clá a liberalizovať podmienky obchodu. APEC vznikol v roku 1989  a je najväčším obchodným zoskupením na svete.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona