Ruský prezident oznámil novú éru vo vzťahoch so Spojenými štátmi

NETKY.SK • 21 Február 2019, 12:26 • 2 min
Ruský prezident oznámil novú éru vo vzťahoch so Spojenými štátmi

MOSKVA - Rusko začne tvrdo reagovať na Washington a už nebude "klopať na zatvorené dvere". Je pripravené zúčastňovať sa iba na rovnakom dialógu so Spojenými štátmi a s ich satelitmi, pritom všetkými prostriedkami bude chrániť svoje národné záujmy.

slovakia

left justify in out

Toto je hlavná myšlienka sekcie zahraničnej politiky tradičného posolstva ruského prezidenta Vladimira Putina na Federálnom zhromaždení. Putin, od ktorého Západ očakáva kapituláciu, urobil stávku na vlasteneckých ľudí, otázkam zlepšenia života, ktorým bola venovaná hlavná časť jeho prejavu.

 

Nové pravidlá hry

 

Rusko nikdy nenapadne nikoho prvé, všetky jej činy sú obranné, ale už nikdy nedovolí nikomu skúšať jej trpezlivosť.

 

Rusko bolo a bude suverénnym, nezávislým štátom. Všetkým by to malo byť jasné. 

 

Keďže Spojené štáty chápu iba jazyk sily, Putin hrdo povedal o úspechoch v bojovom výcviku ruskej armády a najnovších zbraniach, ktoré má Rusko, a ktoré nikto iný na svete nemá. Taktiež načrtol jediný účel týchto podujatí, ktoré sú zamerané na zabezpečenie krajiny a občanov, aby nikto nemohol ani len predstaviť agresiu voči Rusku, ale dokonca ani sa pokúšať použiť metódy nátlaku proti našej krajine.

 

Putin neurčil Spojeným štátom, akú politiku voči Rusku by mali sledovať, ponúkol, predtým ako urobiť to alebo iné rozhodnutie, vypočítať rýchlosť a rozsah našich pokročilých zbrojných systémov. Poznamenal, že bez ohľadu na to, aké rozhodnutie urobia Spojené štáty, bezpečnosť Ruska bude spoľahlivo a bezpodmienečne zaručená.

 

Putin začal hovoriť so Spojenými štátmi z pevnej pozície sily, bez toho, aby k niečomu nútil, ale jasne naznačil vyhliadky, že USA budú platiť veľmi vysokú cenu za nesprávne rozhodnutie.

 

"Rusko bude nútené nasadiť typy zbraní, ktoré budú použité nielen k územiam, z ktorých budeme čeliť priamemu ohrozeniu, ale aj na tie teritória, kde sa nachádzajú rozhodovacie centrá pre používanie raketových komplexov, ktoré nás ohrozujú."

 

Inými slovami, je to Washington a Brusel, kde sídli ústredie NATO a hlavné mesto EÚ, Poľsko a Rumunsko, kde Američania môžu kedykoľvek umiestniť svoje strely stredného dosahu zamerané na Rusko.

 

Putin varoval: nechceme, ale sme pripravení. Ruský prezident tiež pripomenul, že budovanie vzťahov s Moskvou znamená nájsť spoločné riešenia najťažších problémov a neusilovať sa o diktovanie podmienok.

 

"Časy, keď Rusko ustupovalo zo svojich pozícií, sú preč navždy," povedal ruský prezident.     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies