Ruský prezident chce po vzore USA agentúru na rozvoj vojenských technológií

NETKY.SK • 23 September 2010, 07:12 • 2 min
Ruský prezident chce po vzore USA agentúru na rozvoj vojenských technológií

Ruský prezident chce po vzore USA agentúru na rozvoj vojenských technológií - Politika Ruský prezident Dmitrij Medvedev vyzval na vytvorenie výskumnej obrannej agentúry s cieľom zmodernizovať technológie vývoja moderných zbraní po vzore Spojených štátov.

slovakia

left justify in out

img

Ruský prezident Dmitrij Medvedev vyzval na vytvorenie výskumnej obrannej agentúry s cieľom zmodernizovať technológie vývoja moderných zbraní po vzore Spojených štátov. Informovala o tom dnes ruská tlačová agentúra Interfax.
      Medvedev varoval, že Rusko zaostáva za obranným priemyslom iných krajín pre nedostatok moderných technológií.
      "Potrebujeme výskumný inštitút, akým je americká Agentúra pre výskum pokročilých obranných projektov (DARPA)," povedal Medvedev na rokovaní Komisie pre modernizáciu a technologický rozvoj v Moskve.
      Podpredseda vlády Sergej Ivanov uviedol, že Rusko do roku 2020 minie každý rok na vojenské technológie v prepočte 53 miliárd eur.
      Kremeľ v utorok potvrdil nákup štyroch vojenských lodí od Francúzska. ďalšou očakávanou objednávkou sú obrnené vozidlá z Talianska.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies