Ruský premiér Putin uhasil dva požiare ako spolupilot hasiaceho lietadla

NETKY.SK • 11 August 2010, 07:22 • 2 min
Ruský premiér Putin uhasil dva požiare ako spolupilot hasiaceho lietadla

Ruský premiér Putin uhasil dva požiare ako spolupilot hasiaceho lietadla

slovakia

left justify in out

img

Ruský premiér Vladimir Putin sa dnes zúčastnil hasenia dvoch lesných požiarov v Riazanskej oblasti na palube obojživelného požiarneho lietadla.
      Predseda ruskej vlády úspešne hasil požiar v úlohe druhého pilota lietadla Be-200 takmer hodinu a pol. Stroj naberal vodu z rieky Oka a zhadzoval ju na horiace lesy približne 200 kilometrov juhovýchodne od Moskvy.
      Posádka vypustila približne 12 ton vody na každé z dvoch ohnísk, čím sa podarilo tento požiar uhasiť.
      Putin si pôvodne sadol do lietadla pred teplotný monitor spolu s ministrom pre mimoriadne situácie Sergejom Šojguom a guvernérom Riazanskej oblasti Olegom Kovaľovom. Krátko po vzlietnutí si Putin presadol na miesto druhého pilota.
      Podľa tlačovej agentúry RIA Novosti spozoroval Putin aj rozrastajúci sa požiar v nebezpečnej blízkosti dvoch dedín. Guvernér Kovaľov okamžite zo vzduchu nariadil miestnym pozemným jednotkám, aby sa postarali o uhasenie šíriaceho sa požiaru.
      Lesné požiare spôsobené nezvyčajne horúcim letom v strednom Rusku spôsobujú obrovské škody ruskej ekonomike. Predbežné odhady hovoria, že straty môžu pri najoptimistickejších predpokladoch presiahnuť 11 miliárd eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies