Ruský premiér nariadil posilniť bezpečnostné opatrenia v leteckej doprave

NETKY.SK • 5 November 2015, 16:58 • 2 min
Ruský premiér nariadil posilniť bezpečnostné opatrenia v leteckej doprave

MOSKVA - Rusko chce posilniť bezpečnostné opatrenia v leteckej doprave po tragickej havárii airbusu, v ktorého troskách našlo na Sinajskom polostrove smrť 224 ľudí, informovala dnes tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Predseda ruskej vlády Dmitrij Medvedev nariadil dnes ministrovi dopravy Maximovi Sokolovovi, aby zintenzívnil spoluprácu s úradmi pre leteckú dopravu iných štátov, do ktorých lietajú aj ruské aerolínie.


Šéf moskovského rezortu dopravy už informoval, že navrhol predstaviteľom egyptského úradu pre leteckú dopravu, aby posúdil prijatie ďalších bezpečnostných opatrení.


Podľa tlačovej agentúry TASS ruský premiér zdôraznil, že to sa musí z evidentných príčin udiať nielen v prípade egyptských úradov.


Vyšetrovatelia zatiaľ nenašli žiadne dôkazy o explózii na palube ruského lietadla, ktoré sa minulú sobotu zrútilo v oblasti Sinajského polostrova počas letu z egyptského letoviska Šarm aš-Šajch do ruského Petrohradu. "Vyšetrovací tím nemá zatiaľ žiadny dôkaz alebo údaj, ktorý by potvrdzoval túto hypotézu," uviedol skôr egyptský minister pre civilné letectvo Muhammad Husám Kemal.


Ministrovo vyhlásenie bolo zrejme reakciou na medializované dohady o tom, že na palube ruského lietadla explodovala nálož prepašovaná militantmi sinajskej odnože extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), ako aj na rozhodnutie britskej a následne aj írskej vlády pozastaviť lety svojich lietadiel na Sinajský polostrov, a to až do preverenia dodržiavania bezpečnostných štandardov na egyptských letiskách.


Viaceré tlačové agentúry v noci nadnes informovali, že americké spravodajské služby zhromaždili predbežné dôkazy o tom, že haváriu ruského lietadla spôsobil výbuch bomby prepašovanej na palubu miestnou odnožou IS.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies