Ruský premiér Medvedev požaduje zmenšenie úlohy štátu v ekonomike

NETKY.SK • 27 September 2013, 14:26 • 2 min
Ruský premiér Medvedev požaduje zmenšenie úlohy štátu v ekonomike

SOČI - Rusko musí znížiť dominantnosť štátu v ekonomike a zlepšiť podmienky pre investorov a firmy. V opačnom prípade jeho hospodárstvo spomalí, alebo dokonca začne stagnovať, uviedol ruský premiér Dmitrij Medvedev. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Medvedev na investičnom fóre v čiernomorskom rezorte Soči varoval, že ak sa Rusku nepodarí reštrukturalizovať ekonomiku, ktorá je nadmerne závislá od štátnych investícií a výdavkov, môže to viesť k stagnácii. "Tento model, aj keď sa zdá spoľahlivý, môže viesť k nulovému rastu," povedal Medvedev v otváracom prejave fóra. "Musíme nájsť pre našu ekonomiku iné zdroje rastu, predovšetkým také, ktoré sú mimo štátny sektor."

"Čas pre ľahké rozhodnutia už uplynul," uviedol Medvedev. Vláda prednedávnom znížila prognózu rastu ekonomiky pre tento rok na 1,8 %, čo je polovica v porovnaní s predpoveďou zo začiatku roka.

Medvedev hovorí o nutnosti zníženia úlohy štátu v ekonomike už od roku 2008, kedy sa stal prezidentom. Nepredložil však žiadne významnejšie iniciatívy a len málo konkrétnych návrhov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies