Ruský premiér Dmitrij Medvedev začne v nedeľu dvojdňovú návštevu Slovinska

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 16:39 • 2 min
Ruský premiér Dmitrij Medvedev začne v nedeľu dvojdňovú návštevu Slovinska

ĽUBĽANA - Ruský premiér Dmitrij Medvedev sa v rámci dvojdňovej oficiálnej návštevy Slovinska, ktorú začne v nedeľu, zúčastní v ten istý deň na spomienkovom podujatí a bohoslužbe za zosnulých ruských vojnových zajatcov z prvej svetovej vojny.

slovakia

left justify in out

Pobyt v bývalej juhoslovanskej republike využije aj na bilaterálne rokovania s jej ústavnými činiteľmi, informovala agentúra APA.
     

Pozorovatelia upozorňujú, že pôjde o prvú návštevu predsedu ruskej vlády v členskej krajine Európskej únie od uvalenia sankcií voči Moskve zo strany dvadsaťosmičky.
     

Rokovania so slovinským premiérom Mirom Cerarom, na ktorého pozvanie sa návšteva uskutoční, sú naplánované na pondelok. Obaja štátnici sa však stretnú už o deň skôr na pietnej akcii.
     

V pondelkovom programe Medvedeva figuruje aj stretnutie s predsedom slovinského parlamentu Milanom Brgležom.
     

Hlavnou témou bilaterálnych pracovných rokovaní by mala byť vzájomná spolupráca v hospodárskej oblasti. Výmena tovarov zaznamenala v tomto roku v dôsledku sankcií i slabého rubľa pokles v priemere jednu tretinu v porovnaní s predchádzajúcim rokom. Rusko však predstavuje pre slovinskú ekonomiku dôležitý trh.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona