Ruský poslanec navrhuje pre ženy dva dni voľna počas menštruácie

NETKY.SK • 30 Júl 2013, 06:43 • 2 min
Ruský poslanec navrhuje pre ženy dva dni voľna počas menštruácie

MOSKVA - Poslanec ruského parlamentu navrhuje zo zákona dať ženám dva dni voľna v čase menštruácie. Poslanec a kandidát na starostu Moskvy Michail Degťarev svoj návrh predložil do parlamentu.

slovakia

left justify in out

Ako píše na svojej internetovej stránke, "väčšina žien v tomto čase zažíva duševné a fyzické nepríjemnosti, niekedy si dokonca musia volať sanitku". Poslanec za nacionalistickú Liberálno-demokratickú stranu (LDPR) preto navrhuje, aby pracujúce ženy mali právo na dni voľna, keďže ich vtedajší stav predstavuje spoločenský problém. Ako píše, "silné bolesti, zvýšená únava, zlyhávajúca pamäť a znížený pracovný výkon sú podľa odborníkov nielen lekárskym problémom ale aj sociálnym". Zamestnávatelia by preto mali ženským podriadeným umožniť "spravodlivé pracovné podmienky s cieľom zvýšenia ich duševného zdravia", keďže v "kritickom čase to vedie k rozmanitým emociálnym prejavom".

Ako píše portál ruskej spravodajskej agentúry RIA Novosti, poslanci LDPR sú známi svojimi kontroverznými výrokmi. Najmä jej všeobecne známy líder Vladimir Žirinovský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona