Ruský portál zverejnil fotku nakupujúceho Snowdena

NETKY.SK • 7 Október 2013, 17:13 • 2 min
Ruský portál zverejnil fotku nakupujúceho Snowdena

MOSKVA - Ruský spravodajský portál v pondelok zverejnil fotografiu, ktorá údajne zachytáva bývalého spolupracovníka amerických tajných služieb Edwarda Snowdena pri nákupe. Podľa informácií portálu Life News známeho svojimi kontaktmi s vládou záber urobili v Moskve a médium zaň údajne zaplatilo 100-tisíc rubľov, v prepočte približne 2300 eur.

slovakia

left justify in out

Fotografia zachytáva mladého muža tlačiaceho plný nákupný vozík. V pozadí sú stromy so zelenými listami, čo naznačuje, že fotka vznikla pred niekoľkými týždňami. Ide o výnimočný záber, keďže o stíhanom mužovi od prvého augusta nikto nevedel. Schováva sa totiž pred americkými orgánmi, ktoré v lete neúspešne Rusov žiadali o jeho vydanie od vlasti. Záber je dostupný TU.

Tridsaťročný Snowden mohol začiatkom augusta po viac ako mesiaci opustiť moskovské letisko Šeremetevo, keďže ruské úrady mu priznali dočasný štatút utečenca. Rusko bývalého spolupracovníka amerických tajných služieb odmietlo vydať do vlasti, kde ho po zverejnení podrobností o programoch sledovania internetovej a telefonickej komunikácie obvinili z viacerých zločinov. Američan je jedným z favoritov na zisk ľudskoprávnej Sacharovovej ceny udeľovanej Európskym parlamentom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona