Ruský plukovník zranený pri ostreľovaní západnej časti Aleppa zomrel

NETKY.SK • 7 December 2016, 09:37 • 2 min
Ruský plukovník zranený pri ostreľovaní západnej časti Aleppa zomrel

MOSKVA/DAMASK - Ruské ministerstvo obrany dnes informovalo, že ruský plukovník pôsobiaci v Sýrii ako vojenský poradca podľahol zraneniam, ktoré utrpel pri ostreľovaní jednej zo štvrtí v západnej časti severosýrskeho mesta Aleppo.

slovakia

left justify in out

Oblasť ostreľovali protivládni povstalci, dodalo ministerstvo.

 

Ruský rezort obrany podľa agentúry Interfax spresnil, že plukovník Ruslan Galickij bol členom skupiny vojenských poradcov, ktorí boli vyslaní do Sýrie. Velenie ruskej misie navrhlo, aby mu bolo posmrtne udelené vysoké štátne vyznamenanie.

 

Ruské ministerstvo obrany tento týždeň informovalo aj o útoku na ruskú poľnú nemocnicu v západnej, vládnymi silami ovládanej časti Aleppa. Výsledkom priameho zásahu oddelenia príjmu poľnej nemocnice bolo smrteľné zranenie jednej zo zdravotných sestier. Ťažko zranené boli ešte dve ďalšie osoby. Jedna z nich, zdravotná sestra, svojim zraneniam neskôr podľahla. Zranenia utrpeli aj miestni obyvatelia, ktorí prišli do nemocnice na vyšetrenie.

 

Rusko z útoku na poľnú nemocnicu obvinilo protivládnych povstalcov a ich západných mecenášov, ako uviedol hneď v pondelok hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov. Útok na ruskú poľnú nemocnicu v noci nadnes odsúdil aj generálny tajomník OSN Pan Ki-mun, ktorý pripustil, že by mohlo byť kvalifikované ako vojnový zločin.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona