Ruský parlament schválil zákon, ktorý môže zmraziť export do a import z USA

NETKY.SK • 22 Máj 2018, 15:50 • 2 min
Ruský parlament schválil zákon, ktorý môže zmraziť export do a import z USA

MOSKVA - Ruský parlament prijal rozsiahly návrh zákona, ktorý by mohol zmraziť kľúčový vývoz do Spojených štátov a dovoz do Ruska z USA a ďalších krajín.

slovakia

left justify in out

Návrh zákona vypracovali poprední poslanci dolnej komory ruského parlamentu, Štátnej dumy, ako odpoveď na najnovšie kolo sankcií USA. Stanovuje širokú škálu obmedzení pre americké podniky v Rusku aj pre spoluprácu s USA. Zákon okrem iného umožňuje ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi "zakázať alebo pozastaviť spoluprácu s nepriateľským štátom" a vyhlásiť zákaz dovozu tovaru z nemenovaných krajín.

 

V pôvodnom návrhu zákona sa spomínali špecifické reštrikcie na import z USA, vrátane liekov, ako aj zákaz dôležitého exportu ako je titán, do USA. Ale zákonodarcovia tento návrh pred prijatím zákona zmiernili, a zbavili ho odkazov na konkrétne položky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies