Ruský opozičný politik Alexej Navaľnyj upadol do kómy. Údajne ho otrávili

NETKY.SK • 20 August 2020, 09:52 • 2 min
Ruský opozičný politik Alexej Navaľnyj upadol do kómy. Údajne ho otrávili

OMSK - Líder ruskej opozície Alexej Navaľnyj bol hospitalizovaný vo štvrtok ráno. Politik je teraz na jednotke intenzívnej starostlivosti a napojený na pľúcnu ventiláciu.

slovakia

left justify in out

Čo sa stalo

Lietadlo s Alexeyom Navaľným, smerujúce zo sibírskeho mesta Tomsk do Moskvy, muselo núdzovo pristáť na letisku v Omsku. Dôvodom bola nevoľnosť, ktorá Navaľného postihla počas letu.

 

Iní cestujúci uviedli, že na začiatku letu Navalny odišiel na záchod, kde stratil vedomie. Po núdzovom pristátí ho lekári priviedli k vedomiu, politik kričal bolesťou.

Z letiska bol hospitalizovaný so symptómami toxickej otravy. Teraz opozičný politik je v bezvedomí, oznámila jeho hovorkyňa Kira Jarmyšová.

 

V súčasnosti Navaľnyj sa nachádza na jednotke intenzívnej starostlivosti. Je podľa napojený na pľúcnu ventiláciu. Neskôr dodala, že politik upadol do kómy, lekári považujú jeho stav za vážny.

 

Jarmyšová na Twitteri tiež napísala, že Navaľnyj bol pravdepodobne otrávený neznámou toxickou látkou, ktorá bola primiešaná v šálke čaju, pretože od rána nejedol ani nepil nič iné.

 

 

Do nemocnice bola privolaná polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies