Ruský obranca Tverdovskij ukončil aktívnu hokejovú kariéru

NETKY.SK • 19 December 2013, 17:27 • 2 min
Ruský obranca Tverdovskij ukončil aktívnu hokejovú kariéru

MAGNITOGORSK - Majster sveta z roku 2009 reprezentoval Rusko na štyroch svetových šampionátoch.

slovakia

left justify in out

Ruský hokejový obranca Oleg Tverdovskij sa rozhodol vo štvrtok ukončiť aktívnu profesionálnu kariéru. Pre ruský portál sport-express.ru to potvrdil hráčov agent Sergej Isakov.

Tridsaťsedemročný zadák odohral svoj posledný súťažný duel v play-off KHL 2012/2013 25. februára za Metallurg Magnitogorsk proti Salavatu Julajev Ufa (1:4). 

"Napriek tomu, že o jeho služby bol v KHL záujem, Oleg sa rozhodol zavesiť korčule na klinec. Má tri malé deti, na ktoré počas aktívneho hokeja nemal čas. Teraz sa im chce venovať," povedal pre ruský Sport-Express Isakov. 

Majster sveta z roku 2009 reprezentoval Rusko na štyroch svetových šampionátoch, na medzinárodnej scéne získal ešte bronz na olympijskom turnaji v Salt Lake City. Výrazné úspechy v kariére si však pripísal taktiež na klubovej úrovní, keď v zámorskej profilige zodvihol nad hlavu Stanleyho pohár v tíme New Jersey Devils v sezóne 2002/2003 a o tri roky neskôr aj s Carolinou. V najvyššej ruskej lige pôsobil v dresoch Krídla Sovietov Moskva a Avangardu Omsk, od vzniku KHL hrával najdlhšie v Ufe, s ktorou v sezóne 2010/2011 získal Gagarinov pohár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona