Ruský minister Uľjukajev presviedča nemecké firmy, aby prišli do Ruska

NETKY.SK • 26 November 2014, 13:25 • 2 min
Ruský minister Uľjukajev presviedča nemecké firmy, aby prišli do Ruska

STUTTGART - Ruský minister hospodárskeho rozvoja Alexej Uľjukajev je v Nemecku a presviedča tamojšie stredne veľké firmy, aby investovali v Rusku.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom agentúra DPA. Nemecké firmy môžu investovať za rovnako výhodných podmienok, aké majú aj ich ruskí partneri. Uľjukajev to vyhlásil pred novinármi v Stuttgarte.
     

Predpokladom zvýhodnenia je, aby spolupracovali s ruskými firmami. Ruská vláda chce vyčleniť pre malé a stredné firmy 15 % z celkového objemu svojich objednávok. Okrem toho plánuje založiť agentúru, ktorá bude ručiť za úvery. A tá by mohla byť výhodná aj pre nemeckých investorov.
     

Uľjukajev navštívi aj veľké spoločnosti ako Bosch, Daimler a špecialistu na laserové technológie spoločnosť Trumpf.
     

Minister sa vyslovil za nový štart rozhovorov medzi Ruskom a EÚ, keď vyhlásil: "Sme maximálne otvorení pre kooperáciu s Európskou úniou." V utorok (25.11.) večer na stretnutí stuttgartskej obchodnej komory zase zdôraznil, že Moskva je za pokračovanie hospodárskeho dialógu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona