Ruský minister obrany vie, ako zachrániť krajinu pred koronavírusom

NETKY.SK • 18 Máj 2020, 15:07 • 2 min
Ruský minister obrany vie, ako zachrániť krajinu pred koronavírusom

MOSKVA - Ministerstvo obrany Ruskej federácie informovalo prezidenta Vladimíra Putina o dokončení výstavby všetkých 16 nemocníc pre chorých na koronavírus, ktoré postavila armáda v regiónoch za dva mesiace.

slovakia

left justify in out

Pomoc armády 

V centrách budú pracovať vojenskí lekári, ktorí absolvovali špeciálny výcvik v diagnostike a liečbe koronavírusu na Vojenskej lekárskej akadémii Kirova. Guvernéri uviedli, že sa teraz cítia sebavedomejšie a môžu s pokojným srdcom "otvoriť" ekonomiku a vypustiť ľudí z izolácie.

 

img

 

Nové nemocnice 

Minister obrany Sergej Shoigu informoval, že nové zdravotnícke centrá na boj proti COVID-19 boli postavené na pozemkoch vojenských nemocníc v 15 regiónoch: od Kaliningradu po Kamčatku. Schopnosti 16 komplexov umožňujú súčasné liečbu 1 600 pacientov – ako vojenského personálu, tak aj civilného obyvateľstva.

 

Všetky centrá sú vybavené najmodernejšou zdravotníckou technikou, ako aj vojenskými lekárskymi tímami s celkovým počtom 2 200 ľudí.

 

 

COVID-19 v ruskej armáde 

Keď hovoril Shoigu o epidemiologickej situácii v armáde, povedal, že za posledný týždeň počet prípadov neustále klesal. "Od 8. mája sa v skutočnosti denne uzdravuje viac ľudí ako ochorie. Je to veľký úspech"zdôraznil minister obrany Ruskej federácie (RF).

 

Prípady nákazy 

Podľa rezortu, bol koronavírus zistený celkovo u 3300 osôb v súvislosti s ozbrojenými silami. Z toho vojenský personál – 1645 ľudí.

 

Putin poznamenal, že práca Ministerstva obrany môže vyvolať len pocit vďačnosti: "Len za dva mesiace bolo vybudovaných 16 centier, ktoré boli vybavené všetkým potrebným materiálom. Najskôr som tomu neveril, ale napriek tomu sa to stalo!", pochválil prezident.

 

 

Prezident uviedol, že znalosti armády RF musia byť zapojené do stavebníctva. Požiadal, aby vláda tieto otázky vážne zvážila a v blízkej budúcnosti podala správu o svojich návrhoch.

 

Zdroj: https://kremlin.ru/events/president/news/63355

          https://ria.ru/20200328/1569282178.html

         




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies