AKTUALIZOVANÉ Stíhačka NATO, ktorá sa priblížila k lietadlu s ruským ministrom, bola poľská

NETKY.SK • 22 Jún 2017, 12:28 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Stíhačka NATO, ktorá sa priblížila k lietadlu s ruským ministrom, bola poľská

MOSKVA - Stíhačka NATO sa dnes pokúsila priblížiť k lietadlu, v ktorom cestoval ruský minister obrany Sergej Šojgu.

slovakia

left justify in out

Operatívny štáb poľskej armády dnes informoval, že stíhačka, ktorá sa pokúsila priblížiť k lietadlu, v ktorom cestoval ruský minister obrany Sergej Šojgu, bola poľská. Posádka poľského stroja F-16 konala v súlade s pravidlami.

 

S odvolaním sa na vyhlásenie z webovej stránky poľských ozbrojených síl o tom dnes informovala agentúra TASS.

 

Vo vyhlásení sa uvádza, že centrum spoločných operácií (COAC) v stredu vyhlásil poplach pre dve poľské stíhačky F-16, ktoré vykonávali misiu v rámci hliadkovania nad Baltským morom. Poľské stíhačky sledovali tri ciele patriace Ruskej federácii.

 

Prvým cieľom bolo neozbrojené lietadlo TU-154, dvoma ďalšími boli vojenské stíhačky Su-27 vybavené raketami vzduch-vzduch. Zákrok, ktorý vykonali poľské stíhačky, bol v súlade s procedúrami NATO.

 

Agentúra TASS v stredu uviedla, že stíhačky NATO sa v priestore nad neutrálnymi vodami Baltského mora pokúšali sprevádzať lietadlo, na ktorého palube bol aj ruský minister obrany Sergej Šojgu.

 

Po intervencii ruskej stíhačky Su-27, ktorá bola súčasťou sprievodu ministerského lietadla, sa však stiahli, uviedol TASS citujúc svojho spravodajcu, ktorý bol v čase incidentu na palube lietadla spolu s ministrom.

 

Lietadlo s ruským ministrom smerovalo do Kaliningradu, kde sa konalo výjazdové zasadnutie vedenia ministerstva obrany, ktoré malo byť venované otázkam bezpečnosti v strategicky dôležitom západnom cípe Ruska.

 

Ruské stíhačky zasahovali nad Baltským morom aj v utorok, keď sa tam pohybovalo americké špionážne lietadlo RC-135. Ruské ministerstvo obrany zdôraznilo, že všetky lety ruských stíhačiek nad neutrálnymi vodami Baltského mora sa vykonávajú v súlade s medzinárodnými pravidlami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona