Ruský minister obrany pricestoval na neohlásenú návštevu Iránu, odovzdal špeciálny odkaz

NETKY.SK • 22 Február 2016, 09:24 • 2 min
Ruský minister obrany pricestoval na neohlásenú návštevu Iránu, odovzdal špeciálny odkaz

TEHERÁN - Ruský minister obrany Sergej Šojgu pricestoval v nedeľu na neohlásenú návštevu Iránu, kde odovzdal prezidentovi Hasanovi Rúhánímu bližšie nešpecifikovaný "špeciálny odkaz" od kremeľského šéfa Vladimira Putina. Oznámil to dnes americký spravodajský server International Business Times.

slovakia

left justify in out

Šojgu sa po pristátí v Teheráne osobitne stretol so svojím rezortným náprotivkom Hosejnom Dehkánom, ktorý iba pred niekoľkými dňami navštívil Rusko, kde sa predstavitelia oboch krajín dohodli na posilnení svojej vojenskej spolupráce. Rokovaniam na najvyššej úrovni dominoval prebiehajúci sýrsky konflikt.


Moskva nedávno schválila dodanie protivzdušných raketových systémov typu S-300 do Iránu a predpokladá sa, že návšteva ruského ministra je zameraná aj na finalizáciu určitých aspektov tejto dohody. Rusko zvažuje i predaj niekoľkých vojenských lietadiel a tankov na základe nedávno zrušených sankcií voči Iránu.


Obe krajiny - partneri sýrskeho prezidenta Bašára Asada - na pozadí sýrskeho konfliktu vyjadrili záujem o zintenzívnenie vzájomnej vojenskej spolupráce. Putin nedávno vyhlásil, že užšia kooperácia medzi Moskvou a Teheránom zohrá kľúčovú úlohu v nastolení bezpečnosti blízkovýchodného regiónu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona