Ruský minister Lavrov pochválil pragmatizmus Tillersona

NETKY.SK • 13 December 2016, 16:53 • 2 min
Ruský minister Lavrov pochválil pragmatizmus Tillersona

BELEHRAD - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov dnes vyhlásil, že "pragmatizmus" nominanta na budúceho šéfa americkej diplomacie Rexa Tillersona, generálneho riaditeľa ropného koncernu ExxonMobil, je dobrým základom pre budúce vzťahy.

slovakia

left justify in out

Lavrov v srbskom hlavnom meste Belehrad uviedol, že novozvolený americký prezident Donald Trump a Tillerson "nie sú proti našej spolupráci". "Očakávame, že tento pragmatizmus bude dobrým základom pred rozvíjanie vzájomne výhodnej spolupráce" Spojených štátov a Ruska, dodal.

 

Tillerson má blízke vzťahy s Ruskom a prezidentom Vladimirom Putinom, čo sa určite dostane pod drobnohľad politikov a vyvolá v Senáte spory pri potvrdzovaní Tillersona za člena Trumpovej administratívy.

 

Správu o Trumpovom výbere 64-ročného Tillersona dnes už skôr oficiálne oznámil Trumpov tím. Príklon k Tillersonovi Trump naznačil už v nedeľu v rozhovore pre televíziu Fox News, keď ho nazval "hráčom svetovej triedy".

 

Úvahy o nominácii Tillersona vzbudili rozruch, keďže tento rodený Texasan celú svoju profesionálnu kariéru spojil s ropným gigantom ExxonMobil - na jeho čele stojí od roku 2006 - a nemá nijaké skúsenosti ako diplomat alebo politik.

 

Tillerson je tiež odporcom západných sankcií uvalených na Rusko.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies