Ruský minister ekonomického rozvoja: Bitcoin je horší než kasína

NETKY.SK • 20 Október 2017, 19:00 • 2 min
Ruský minister ekonomického rozvoja: Bitcoin je horší než kasína

MOSKVA – Rusko rýchlo postupuje v boji proti Bitcoinu a ostatným decentralizovaným kryptomenám. Najväčšia krajina sveta najprv zakázala prístup k burzám a neskôr oznámila svoj zámer vydávať štátnu digitálnu menu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tieto kroky majú pomôcť ruskej vláde kontrolovať rastúci trh s kryptomenami v rámci krajiny. Okrem samotnej kontroly digitálnych mien ich tak samozrejme budú môcť aj zdaňovať.

Ruský model regulácie nie je proti všetkým kryptomenám, len proti tým decentralizovaným, ktoré nemôžu byť kontrolované štátnou mocou.

 

Čoraz viac vrcholných predstaviteľov Ruska sa tak vyslovuje proti Bitcoinu a decentralizovaným kryptomenám. Ruský minister ekonomického rozvoja Maxim Oreškin povedal, že Bitcoin nie je o nič lepší ako kasína.

 

img

 

Neustále riziko

Vo svojom prejave na Svetovom festivale mládeže v Soči Oreškin uviedol, že Bitcoin má vlastnosti, ktoré sú horšie jak kasína. Správu priniesla ruská mediálna spoločnosť RT.

Oreškin hovoril o dni, keď Bitcoin zaznamenal svoj najhlbší prepad za mesiac. "Pokiaľ ide o Bitcoin, keď sa pozriete na to, ako hodnota tohto aktíva kolíše, tak sú to desiatky percent hore, potom desiatky percent dole. Aktívum, ktoré môže byť k dispozícii pre nekvalifikovaného investora, by nemal mať takéto vlastnosti, pretože sú horšie než kasína. Najprv zarobíte, avšak potom stratíte úplne všetko a nič vám nezostane," povedal Oreškin.

 

img

 

"Tí, ktorí nevedia, ako riadiť riziká pri prostriedkoch s takouto volatilitou, by nemali mať možnosť investovať. V 99,9 % prípadov to vedie k obrovským stratám týchto ľudí, ktorí sa následne ocitajú v ťažkej životnej situácii, čo nie je správne," dodal Oreškin.

 

Ruský spôsob riešenia problémov

Podobným spôsobom, akým chce ruský štát ovládnuť kryptomeny, sa chce minister financií vysporiadať aj s Bitcoin v krajine.

Oreškin navrhol udeliť právo obchodovať s Bitcoinmi iba kvalifikovaným investorom. Ak chcete získať takýto štatút, musíte mať vo svojom účte najmenej šesť miliónov rubľov (100 000 dolárov), vykonať aspoň 40 transakcií ročne s obratom šiestich miliónov rubľov alebo pracovať minimálne dva roky vo finančnej inštitúcii, ktorá obchodovala cenné papiere.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies