Ruský miliardár Tinkov neprevezme tím Petra Sagana

NETKY.SK • 23 Október 2013, 12:35 • 2 min
Ruský miliardár Tinkov neprevezme tím Petra Sagana

DENVER - Americký výrobca bicyklov a cyklistických komponentov Cannondale získal majoritný balík akcií v rovnomennom cyklistickom tíme a spoločnosti Brixia Sports, ktorá vlastní licenciu WorldTour.

slovakia

left justify in out

Cannondale doteraz vystupovalo v pozícii hlavného sponzora, v súčasnosti sa stalo akcionárom. Posledný krok zároveň znamenal koniec rokovaní s ruským miliardárom Olegom Tinkovom a jeho spoločnosťou Tinkoff Credit Systems. Rus chcel prevziať 55-percentný balík akcií a získať aj vplyv v cyklistickom tíme za 6 miliónov eur.

V tíme Cannondale aj v roku 2014 zotrvá Slovák Peter Sagan, víťaz dvoch zelených dresov na Tour de France, ďalšími lídrami tímu budú Moreno Moser, Elia Viviani a majster sveta do 23 rokov Matej Mohorič. "Táto naša investícia podčiarkuje našu úctu k úspechom cyklistického tímu Cannondale. Našej značke spolupráca priniesla množstvo výhod," uviedol predseda predstavenstva materskej spoločnosti Cannondalu Dorel Martin Schwartz. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies