Ruský miliardár Lebedev dostal za facku 150 hodín verejnoprospešných prác

NETKY.SK • 2 Júl 2013, 15:51 • 2 min
Ruský miliardár Lebedev dostal za facku 150 hodín verejnoprospešných prác

MOSKVA - Jednému z najbohatších Rusov miliardárovi Alexandrovi Lebedevovi v utorok súd v Moskve vymeral trest 150 hodín verejnoprospešných prác za incident, pri ktorom v televíznej relácii napadol iného podnikateľa.

slovakia

left justify in out

Lebedeva uznali vinným z ublíženia na zdraví, pôvodné obvinenia z "chuligánstva", za ktoré mu hrozilo niekoľko rokov väzenia, však stiahli. Prokuratúra pôvodne navrhovala, aby Lebedevovi obmedzili slobodu pohybu na 21 mesiacov.

Lebedev, ostrý kritik Kremľa a spolumajiteľ britských novín The Evening Standard a The Independent, udrel realitného makléra Sergeja Polonského počas hádky v ruskej televíznej šou v septembri 2011. Päťdesiattriročný bývalý agent sovietskej tajnej služby KGB všetky obvinenia odmieta ako vykonštruované v odvete za jeho kritiku vlády prezidenta Vladimira Putina. Prokuratúra žiadala, aby mu súd obmedzil pohyb, čo by znamenalo, že sa nebude môcť bez povolenia presťahovať, zmeniť miesto či zúčastniť sa na verejných podujatiach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona