Ruský miliardár Deripaska zvýšil svoj podiel v Strabagu

NETKY.SK • 19 Január 2014, 13:34 • 2 min
Ruský miliardár Deripaska zvýšil svoj podiel v Strabagu

VIEDEŇ - Využil tak právo na odkúpenie ďalších akcii, ktoré získal v roku 2010 pri spätnom odkúpení 17- percentného podielu v spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Ruský miliardár Oleg Deripaska zvýšil svoj podiel v rakúskej stavebnej spoločnosti Strabag na 19,4 %. Využil tak právo na odkúpenie ďalších akcií, ktoré získal v roku 2010 pri spätnom odkúpení 17- percentného podielu v spoločnosti za 373 mil. eur. Firma Olega Deripasku Rasperia Trading tak zaplatila 15. januára zakladateľskej rodine Haselsteinerovcov za ďalších 343 tis. akcií Strabagu 19,25 eura za kus. V piatok záverečná hodnota akcií predstavovala 22,10 eura za kus. Deripaska má ešte právo do júla 2014 zvýšiť svoj podiel vo firme Strabag na 25 %.

Oleg Deripaska kúpil podiel v rakúskej stavebnej spoločnosti Strabag v roku 2007 za približne 1 mld. eur. V roku 2009 ho predal ostatným akcionárom, no ponechal si možnosť spätnej kúpy. 

Strabag je štvrtou najväčšou stavebnou spoločnosťou v Európe, po francúzskom podniku Vinci, španielskej skupine ACS a francúzskom konglomeráte Bouygues. Na Slovensku vlastní stavebnú spoločnosť ZIPP Bratislava, s.r.o. Podľa Obchodného registra tu pôsobia aj firmy Strabag, s.r.o., Strabag - ZIPP Development, s.r.o. či organizačné zložky rakúskeho a českého Strabagu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies