Ruský magnát Mordašov príde o luxusný majetok na Sardínii

NETKY.SK • 18 Marec 2022, 20:58 • 2 min
Ruský magnát Mordašov príde o luxusný majetok na Sardínii

MOSKVA/KYJEV/RÍM – Ruský magnát Alexej Mordašov príde o svoj luxusný majetok na Sardínii.

slovakia

left justify in out

Talianska polícia v súlade s najnovšími sankciami Európskej únie skonfiškovala jeho realitný komplex v hodnote 105 miliónov eur blízko prístavného mesta Olbia, uviedli v piatok tamojšie úrady. Informovala o tom agentúra APA. Talianska polícia zhabala Mordašovovu luxusnú jachtu Lady M v ligúrskom prístavnom meste Imperia už 4. marca. Hodnotu jachty odhadli na 65 miliónov eur.

 

img

 

V súlade so sankciami proti Rusku uvalila EÚ pre vojenskú inváziu na Ukrajinu sankčné opatrenia na viacerých ruských oligarchov blízkych ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi, pripomína APA. Mordašov, ktorý je hlavným akcionárom spoločnosti TUI, vo vyhlásení odmietol akúkoľvek zodpovednosť na vojnu na Ukrajine. „Nemám absolútne nič spoločné so súčasným geopolitickým napätím a nerozumiem, prečo na mňa EÚ uvalila sankcie,“ napísal ruský magnát.

 

Možno vás zaujme: Rusko a Ukrajina sa priblížili k dohode o neutrálnom štatúte



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies