Ruský letecký zdroj: Skúmame verziu, že pád zavinil nejaký "predmet na palube"

NETKY.SK • 5 November 2015, 09:29 • 2 min
Ruský letecký zdroj: Skúmame verziu, že pád zavinil nejaký "predmet na palube"

MOSKVA - Vyšetrovanie sobotňajšej havárie ruského lietadla v Egypte s 224 ľuďmi na palube skúma možnosť, že nehodu spôsobil predmet uložený v lietadle, povedal dnes agentúre Reuters nemenovaný zdroj z ruského leteckého odvetvia.

slovakia

left justify in out

"Teraz zvažujeme dve verzie: niečo uložené vnútri (v lietadle) a technická porucha. Lietadlo sa nemohlo iba tak rozpadnúť vo vzduchu - mala by tam byť nejaká činnosť. Raketa je nepravdepodobná, pretože tomu nič nenasvedčuje," citovala svoj zdroj agentúra Reuters.

 

Militantná organizácia Islamský štát, ktorá má pod kontrolou časti Iraku a Sýrie a ktorej odnož bojuje na Sinajskom polostrove proti egyptskej armáde, dnes v audionahrávke zopakovala svoje sobotňajšie vyhlásenie, že ruské lietadlo zostrelila. Uviedla, že časom svetu povie, ako útok uskutočnila.

 

Experti hovoria, že militanti na Sinaji nemajú sofistikované zbrane potrebné na zostrelenie lietadla v letovej výške.

Egypt už v sobotu odmietol vyhlásenie Islamského štátu ako snahu o propagandu, ktorá má za cieľ poškodiť imidž Egypta v zahraničí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies