Ruský krasokorčuliar Pľuščenko sa už teší na Bratislavu, zdravotné problémy sú minulosťou

NETKY.SK • 13 September 2016, 18:54 • 2 min
Ruský krasokorčuliar Pľuščenko sa už teší na Bratislavu, zdravotné problémy sú minulosťou

BRATISLAVA - Po bratislavských januárových majstrovstvách Európy je Slovensko v roku 2016 v očakávaní ďalšieho veľkolepého krasokorčuliarskeho podujatia. V utorok 29. novembra zavíta do metropoly SR svetoznáma šou "Kings on Ice - Králi ľadu", ktorej hlavnými hviezdami na ZŠ Ondreja Nepelu budú ruský krasokorčuliar Jevgenij Pľuščenko a hudobný skladateľ či huslista Edvin Marton. Účasť na tomto podujatí potvrdili aj olympijská víťazka zo Soči 2014 Adelina Sotnikovová, ďalej Brian Joubert, Tomáš Verner, Florent Amodio a najnovším prírastkom v zozname účinkujúcich je Philippe Candeloro.

slovakia

left justify in out

Dvojnásobný zlatý olympijský medailista, trojnásobný majster sveta a sedemnásobný európsky šampión Pľuščenko v utorok v tejto súvislosti zavítal do Bratislavy, aby s kolegami priblížil novinárom svoju šou. "Priletel som priamo z Brazílie, kde sme v Sao Paule absolvovali tri predstavenia. Cítim sa však dobre, teším sa, že vám s priateľmi budeme môcť predstaviť jednu z najlepších krasokorčuliarskych šou na svete. Predstavia sa v nej aj skvelí akrobati, ktorí predvedú mnoho náročných a krásnych trikov. Bude to nová šou, nová hudba, nové čísla," skonštatoval 33-ročný Pľuščenko, ktorý v marci podstúpil operáciu chrbta, celkovo už štrnásty zákrok počas kariéry. "Cítim sa dobre, som zdravý nie na sto, ale milión percent. Môžem robiť všetky triky a skoky bez obmedzenia, zdravotné problémy sú minulosťou," skonštatoval. Na otázku, či je stále v hre aj jeho účasť na zimných olympijských hrách 2018, odvetil: "Zodpoviem ju po 29. novembri."

Na Bratislavu, kde získal jeden z titulov kontinentálneho šampióna, má Pľuščenko pozitívne spomienky. "Pekné časy, fantastické, horúce publikum. Dobré podmienky, ľad, hotel, všetko bolo perfektné. Vždy sa však plne koncentrujem na svoje predstavenie, takže napríklad na návštevu centra mesta mi nezvýšil čas. Teraz pricestujeme skôr, bude ho viac," povedal.

Podujatie "Kings on Ice - Králi ľadu" ponúka úplne ojedinelé spojenie divadla, humoru a akrobatických kúskov. Svetoznámy huslista Marton sprevádza hviezdy ľadu na vzácnych "stradivárkach" typu Antonio, ktoré sú poistené na 6 miliónov eur. Šou mala premiéru v roku 2006 v Rusku. V uplynulých rokoch krasokorčuliarskym esám tlieskalo viac ako 1,5 milióna divákov. Ceny vstupeniek na bratislavskú šou stanovili organizátori v rozpätí 39 až 59 eur, lístky je možné zabezpečiť si prostredníctvom viacerých známych internetových portálov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies