Rusky hovoriaci lupiči ukradli v centre Prahy hodinky za milióny korún

NETKY.SK • 19 Máj 2014, 18:22 • 2 min
Rusky hovoriaci lupiči ukradli v centre Prahy hodinky za milióny korún

PRAHA - Traja rusky hovoriaci muži prepadli dnes krátko po poludní klenotníctvo na Pařížskej ulici v historickom centre českej metropoly Praha. Predavača pri prepadnutí spútali a po čine ušli.

slovakia

left justify in out

Ukradli päť kusov hodiniek v hodnote niekoľkých miliónov českých korún. Informoval o tom spravodajský portál iDNES.cz, ktorý citoval hovorcu pražskej polície Jana Daněka.
     

Páchatelia kradli v klenotníctve Audemars Piguet. Po spútaní predavača rozbili sklenené výplne a odcudzili hodinky. Muži potom z obchodu odišli. Privolaní policajti prehľadávali miesto, vypočúvali svedkov a zaisťovali stopy aj kamerové záznamy.
     

Fotografie zo záznamov polícia zverejnila popoludní a požiadala verejnosť o pomoc. Podľa informácií webu iDNES.cz bola predajná cena hodiniek desať miliónov českých korún (364.000 eur). Predavač utrpel zranenia, ale jeho život nie je ohrozený.
     

Páchatelia môžu dostať za zločin až desať rokov väzenia. Audemars Piguet je stará rodinná značka švajčiarskych hodiniek. Bola založená v roku 1875, keď sa rozhodli spojiť sily Jules Louis Audemars a Edward Auguste Piguet. Medzi fanúšikov značky patrí napríklad futbalista Lionel Messi, jazdec Formuly 1 Michael Schumacher či golfista Nick Faldo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona