Ruský hacker napadol stránku regionálneho parlamentu a vyhlásil republiku

NETKY.SK • 8 Október 2014, 09:29 • 2 min
Ruský hacker napadol stránku regionálneho parlamentu a vyhlásil republiku

MOSKVA - Neznámy počítačový pirát napadol webovú stránku oblastnej rady v Astrachanskej oblasti, keď na ňu zavesil oznam o jej odtrhnutí od Ruskej federácie a vyhlásení Dolnovolžskej ľudovej republiky.

slovakia

left justify in out

Oznámenie napodobňuje štýl proruských separatistov na východe Ukrajiny, ktorí na jar toho roku územie Doneckej a Luhanskej oblasti vyhlásili za ľudové republiky. Predchádzala tomu anexia Krymského polostrova a jeho pripojenie k subjektom Ruskej federácie, čo len prispelo k zvýšeniu už aj tak vysokej popularity ruského prezidenta Vladimira Putina. Časť ruskej verejnosti však jeho politický kurz voči Ukrajine a podnecovanie vojny kritizuje a odsudzuje.
      

Páchateľ počítačového útoku vyhlásenie Dolnovolžskej ľudovej republiky zdôvodňuje "krátkozrakou a zločineckou politikou federálnych úradov, ktoré krajinu doviedli na pokraj katastrofy". Vedenie krajiny sa podľa neho zdiskreditovalo a prišlo o veľkú časť dôvery, ktorú doň vkladali občania, uvádza sa vo vyhlásení.
      

Oznámenie o vyhlásení Dolnovolžskej ľudovej republiky po niekoľkých hodinách z webovej stránky zmizlo. Tlačová služba zákonodarného zhromaždenia Astrachanskej oblasti neskôr informovala, že jeho webové stránky boli terčom počítačového útoku. Ubezpečila tiež, že polícia incident vyšetruje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies