Ruský generál Pjotr Miljuchin utrpel ťažké zranenia pri útoku militantov v Sýrii

NETKY.SK • 6 Marec 2017, 17:13 • 2 min
Ruský generál Pjotr Miljuchin utrpel ťažké zranenia pri útoku militantov v Sýrii

MOSKVA - Ruský generálmajor Pjotr Miljuchin utrpel ťažké zranenia pri útoku militantov v Sýrii, informoval dnes ruský denník Kommersant.

slovakia

left justify in out

Ekonomický denník uviedol, že generálmajor Miljuchin prišiel o obe nohy a oko, keď militanti minulý mesiac pomocou diaľkového ovládania odpálili mínu a vyhodili tak do vzduchu Miljuchinovo vozidlo. Kommersant dodal, že generálmajora evakuovali do Moskvy a teraz sa nachádza v stabilizovanom stave vo vojenskej nemocnici.

 

Ruské ministerstvo obrany už skôr oznámilo, že pri útoku zahynuli štyria z jeho vojakov, ale neinformovalo, že Miljuchin utrpel zranenia.

 

K útoku 16. februára došlo, keď ruské vozidlo prevážajúce generála a jeho sprievod cestovalo v sýrskom vojenskom konvoji z leteckej základne pri dedine Tíjás do mesta Homs v strednej Sýrii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies