Ruský generál Gerasimov: V Afganistane je až 50-tisíc militantov

NETKY.SK • 8 Október 2015, 12:51 • 2 min
Ruský generál Gerasimov: V Afganistane je až 50-tisíc militantov

MOSKVA - V Afganistane v súčasnosti pôsobí až 50.000 militantov, zjednotených do viac ako 4000 jednotiek a skupín rôzneho druhu, oznámil dnes náčelník generálneho štábu ruských ozbrojených síl generál Valerij Gerasimov.

slovakia

left justify in out

"Jadro tvorí islamistické hnutie Taliban s vyše 40.000 militantmi," povedal generál na moskovskej medzinárodnej konferencii o Afganistane. Citovala ho agentúra TASS.

 

Podľa Gerasimova aktívny odpor extrémistov neumožňuje afganskej vláde stabilizovať politickú a sociálno-ekonomickú situáciu v krajine, čo vedie k obetiam na životoch a k rastúcemu toku utečencov do susedných krajín a potom aj do Európy.

 

Gerasimov upozornil, že počet extrémistických organizácií vo svete vzrástol od 90. rokov trojnásobne, pričom sa v nich v súčasnosti zoskupuje približne 150.000 osôb.

 

Generál zdôraznil, že nejde len o zvýšenie počtu militantov. Organizačné formy terorizmu sa podľa neho stále vyvíjajú a existujú tak už "ďalekosiahle nadnárodné siete a dokonca aj organizácie s rysmi štátu".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona