Ruský export leteckého benzínu vraj v tomto roku vzrastie

NETKY.SK • 19 Január 2015, 15:25 • 2 min
Ruský export leteckého benzínu vraj v tomto roku vzrastie

ANTVERPY - Ruský export leteckého benzínu v roku 2015 výrazne vzrastie, keďže jeho produkcia v krajine vzhľadom na modernizáciu rafinérií sa zvýši nad úroveň 10 mil. ton.

slovakia

left justify in out

Povedal to v pondelok na konferencii o ropných destilátoch v Antverpách Jurij Timofejev, zástupca riaditeľa pre plánovanie v ruskej štátnej ropnej firme Rosnefť. Rusko podľa neho smeruje k tomu, že v roku 2015 vyrobí približne 10,2 mil. ton leteckého benzínu, pričom sa prognózuje, že domáci dopyt bude maximálne na úrovni 7,4 mil. ton.

 

"Export leteckého benzínu výrazne vzrastie," konštatoval Timofejev. V minulom roku Rusko vyprodukovalo 8,9 mil. ton leteckého benzínu, pričom domáci dopyt bol v objeme 7,4 mil. ton. Podľa Timofejeva by však domáci ruský dopyt v roku 2015 mohol byť iba na úrovni 5,9 mil. ton, keďže medzinárodné letecké spoločnosti si budú palivo radšej dopĺňať mimo Ruska. 

 

Nedostatok infraštruktúry by však mohol obmedzovať schopnosť Ruska exportovať letecký benzín, povedal Timofejev. Rafinérske spoločnosti sa podľa neho pravdepodobne rozhodnú primiešavať letecký benzín do exportovanej nafty. Rusko je významným exportérom nafty a predpokladá sa, že v roku 2015 vyvezie zhruba 78 mil. ton tohto paliva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies