Ruský cestovateľ Koňuchov prekonal Fossettov rekord obletu Zeme balónom

NETKY.SK • 23 Júl 2016, 11:59 • 2 min
Ruský cestovateľ Koňuchov prekonal Fossettov rekord obletu Zeme balónom

CANBERRA - Ruský cestovateľ Fiodor Koňuchov dosiahol dnes po 11 dňoch letu svetový rekord v sólovom oblete zemegule v teplovzdušnom balóne. Podľa agentúry AP to oznámil Steve Griffin z Koňuchovovho podporného tímu.

slovakia

left justify in out

Koňuchovov balón dnes preletel presne nad letiskom v austrálskom meste Northam, odkiaľ vzduchoplavec 12. júla vzlietol a začal svoju púť. Pristáť by mal ešte v priebehu dnešného dňa.


Medzinárodná letecká federácia (FAI) so sídlom vo Švajčiarsku však zatiaľ ešte neuviedla, či nový svetový rekord potvrdí.


Šesťdesiatštyriročný Koňuchov, ktorý je pravoslávnym kňazom, si stanovil prekonať rekord 13 dní, ktorý v roku 2002 dosiahol dnes už zosnulý Američan Steve Fossett. Ten vyštartoval z toho istého bodu ako Koňuchov, severne od mesta Perth.


Koňuchov sa v minulosti zviditeľnil plavbou okolo sveta, chôdzou na severný i južný pól, výstupom na Mount Everest či preveslovaním 16.000 kilometrov naprieč Tichomorím za 160 dní.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies