Ruský Burger King prijíma platby v Bitcoinoch

NETKY.SK • 19 August 2017, 11:00 • 2 min
Ruský Burger King prijíma platby v Bitcoinoch

MOSKVA – Okolo Bitcoinu je momentálne poriadny rozruch a jeho popularita naberá obrovské rozmery. Ďalšou spoločnosťou, ktorá začala prijímať platby v tejto kryptomene je sieť Burger King, aj keď zatiaľ iba v Rusku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prvé reálne použitie Bitcoinu v Rusku

Moskovský Burger King dosiahol v krajine dôležitú métu. Je to prvý oficiálny obchod, ktorý v tejto krajine akceptuje platby v Bitcoinoch za tovary a služby. V záujme ďalšieho zavádzania nového platobného systému Burger King údajne hľadá odborníka na IT, ktorý by pomohol rozšíreniu programu v celej krajine.

 

img

 

Ďalší krok smerom k integrácii kryptomien v Rusku

Rusko nedávno ukázalo, že sa stáva čoraz viac otvorené smerom k digitálnym menám. Tajomník ministerstva financií Alexej Mojsejev pred niekoľkými dňami uviedol, že digitálne meny môžu byť legálne obchodované na ruských burzách za predpokladu, že podliehajú "príslušným predpisom".

Hlavnou výzvou pre tento projekt sú daňové otázky, keďže Rusko doteraz neurčilo parametre týkajúce sa právneho postavenia a daňového systému pre kryptomeny. Zákazníci sa však údajne obrátili na Burger King so žiadosťou, aby sieť prijímala platby aj v Ethereum. Zástupca Burger King uviedol, že spoločnosť sa bude zameriavať na tieto dve digitálne meny už v počiatočných štádiách nového plánu.

 

img

 

Rozhodnutie Burger Kingu je dôležité pre Rusko, avšak moskovská franšíza nie je prvou reštauráciou tejto spoločnosti, ktorá akceptuje platby v Bitcoinoch. V Holandsku existuje pobočka, ktorá takéto platby prijíma už od minulého roku. Naopak v Spojených štátoch sa tento trend spomalil, keďže sa však diskutuje o debetných kartách, ktoré by podporovali kryptomeny, nádej stále žije.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies