Ruský bombardér sa priblížil k vzdušnému priestoru Británie

NETKY.SK • 1 November 2014, 16:44 • 2 min
Ruský bombardér sa priblížil k vzdušnému priestoru Británie

LONDÝN - Stíhačky britského Kráľovského letectva (RAF) typu vzlietli proti ruskému bombardéru, ktorý sa priblížil k vzdušnému priestoru Británie.

slovakia

left justify in out

O piatkovom incidente informovalo dnes ministerstvo obrany v Londýne. K podobnej udalosti došlo už aj v stredu tento týždeň. 
      

K britskému vzdušnému priestoru sa v piatok priblížil minimálne jeden ruský strategický bombardér typu Tupolev Tu-95. Proti nemu vzlietli stíhačky Eurofighter Typhoon z domovskej základne Lossiemouth v Škótsku, ktoré ho "eskortovali .... cez britskú letovú informačnú oblasť," povedala hovorkyňa britského ministerstva obrany. 
      

Zábery zverejnené britským rezortom obrany zachytávajú len jeden bombardér. Hovorkyňa odmietla špecifikovať, či sa v oblasti nenachádzalo aj viac ruských strojov. 

      

Už v stredu boli nad Severným morom v blízkosti Británie zaznamenané dva ruské bombardéry Tu-95, keď taktiež museli zasahovať stíhačky RAF. 
      

Severoatlantická aliancia tento týždeň informovala o "neobvykle" prudkom zvýšení počtu letov ruských vojenských lietadiel nad Čiernym, Baltským a Severným morom a Atlantickým oceánom. Podľa hovorcu NATO skupiny zložené z bombardérov Tu-95, stíhačiek MiG-31 a ďalších ruských strojov v posledných dňoch uskutočňovali rozsiahle manévre v medzinárodnom vzdušnom priestore.
      

Podľa predstaviteľov aliancie jej piloti tento rok museli vzlietnuť a sledovať ruské lietadlá vo vyše 100 prípadoch, čo je trikrát viac než v roku 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies