Ruskovu vilu kúpil jeho dlhoročný rival Kočner

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 09:28 • 2 min
Ruskovu vilu kúpil jeho dlhoročný rival Kočner

BRATISLAVA - O luxusnú vilu exministra hospodárstva Pavla Ruska v Záhorskej Bystrici sa dlho nik nezaujímal. Začiatkom júna sa jej vlastníkom stal jeho veľký rival Marián Kočner, zistil denník Plus 1 deň.

slovakia

left justify in out

Výkričná cena v dražbe pred dvoma rokmi bola viac ako 2,25 milióna eur, neskôr keď nik nejavil o nehnuteľnosť záujem klesla na 1.080.000 eur.

 

Mariána Kočnera spája s Ruskom pikantná minulosť, uvádza denník a dodáva, že v roku 1998 chcel Kočner ako zástupca firmy Gamatex prevziať televíziu Markíza. Preukázať sa mal súdnym rozhodnutím, podľa ktorého bola jeho firma väčšinovým podielnikom v televízii. Naoko sa spor upokojil ešte v tom roku, no v skutočnosti pokračoval až do roku 2000, keď Rusko za záväzky vyplatil Kočnerovi desiatky miliónov.

 

Kočner sa objavil ešte raz, keď za čias ministrovania Pavla Ruska skúpil časť pozemkov, na ktorých mal stáť závod KIA. Štát nakoniec pozemky odkúpil.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies