Rusko zvoláva mimoriadne zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN kvôli aktivitám USA v Sýrii

NETKY.SK • 15 Apríl 2018, 20:21 • 2 min
Rusko zvoláva mimoriadne zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN kvôli aktivitám USA v Sýrii

MOSKVA - Prezident Vladimir Putin poznamenal, že svojimi činmi Washington ešte viac zhoršuje humanitárnu katastrofu v republike. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Rusko zvoláva mimoriadne zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN, aby diskutovali o akciách Spojených štátov, Veľkej Británie a Francúzska, ktoré v sobotu zaútočili raketovými útokmi na Sýriu. O tom vyhlásil prezident Ruskej federácie Vladimir Putin. 
   

"14. apríla, Spojené štáty s podporou ich spojencov zaútočili raketovými strelami na objekty ozbrojených síl a civilnej infraštruktúry Sýrskej Arabskej Republiky," cituje slová Putina tlačová služba Kremľa. Prezident poznamenal, že útok "proti zvrchovanému štátu, ktorý sa nachádza na prednej čiare v boji proti terorizmu, bol spáchaný bez sankcie Bezpečnostnej rady OSN, v rozpore s Chartou OSN a normami a zásadami medzinárodného práva".
     

"Rusko zvoláva mimoriadne zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN, aby sa prediskutovala agresívna činnosť USA a jej spojencov," vyhlásil ruský prezident. 
   

Vladimir Putin tiež poznamenal, že Spojené štáty, ako aj pred rokom, pri útoku na leteckú základnú Shayrat, použili ako zámienku inscenáciu použitia jedovatých látok proti civilistom. "Ruskí vojenskí experti po návšteve miesta údajného incidentu, nenašli žiadne stopy použitia chlóru alebo iných jedovatých látok," poznamenal prezident a dodal, že ani jeden z miestnych obyvateľov nepotvrdil fakt chemického útoku. 
     

Podľa slov ruského prezidenta, USA svojimi činmi ešte viac zhoršujú humanitárnu katastrofu v Sýrii a "prinášajú utrpenie civilnému obyvateľstvu. V skutočnosti napomáhajú teroristom, ktorí už sedem rokov mučia sýrsky národ, čím vyprovokujú novú vlnu utečencov z tejto krajiny a z celého regiónu".

 

Putin poznamenal, že eskalácia situácie okolo arabskej republiky má ničivý vplyv na systém medzinárodných vzťahov. "História dá všetko na svoje miesto a ona už uvalila na Washington ťažkú zodpovednosť za krvavé masakre Juhoslávie, Iraku a Líbye," dodal Putin.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies